Nechte si pravidelně zasílat novinky. Stačí vepsat Váš e-mail a potvrdit.

Porsche Panamera

porsche panamera

Konečně jste bohatí a tak se ohlížíte po nějakém autě, které by vám vyhovovalo. Musí vypadat skvěle, zároveň být rychlé (pokud možno co nejrychlejší), ale zároveň prostorné, aby si vaše děti na zadních sedadlech nemohly stěžovat na nedostatek prostoru. Na ceně vozu přirozeně moc nezáleží. Z čeho můžete vybírat? Mercedes CLS a BMW třídy 5 (pokud vaše děti překousnou absenci zadních dveří). Poměrně úzký výběr, že? Této velice lukrativní mezery v trhu si všimli pánové z Zuffenhausenu a tak se již v roce 2009 můžeme těšit na nový model - Porsche Panamera. Co nám přinese?

Poměrně delší dobu se již objevují různé špionážní fotografie a počítačové modely tohoto vozu. Nikde nebyl publikován žádný oficiální finální náhled, vzhled se však pravděpodobně již nijak výrazněji oproti vyobrazeným náhledům nezmění. Designem tedy Panamera rozhodně nezklame.

Obrázky:

Porsche Panamera Porsche Panamera
Porsche Panamera Porsche Panamera

Jak můžete vidět, Panamera přebírá základní designové prvky od Porsche 911 (tentokrát se však konverze povedla o poznání lépe, než v případě modelu Cayenne). Vnějškem podoba mezi Panemerou a 911 končí. Nový model bude mít motor umístěný za přední nápravou. V nabídce budou na výběr tři pohonné jednotky. Základní šestiválec o objemu 3,5 l s výkonem 300 koní. Dále přímovstřiký osmiválec v atmosferické verzi o výkonu 350 koní a přeplňované verzi se dvěma turbodmychadly o výkonu 560 koní.

Spy video



Vůz bude oficiálně představen v únoru 2009 na Ženevském autosalonu. Prodávat by se měl začít na podzim téhož roku. Porsche počítá s prodejem asi 20 000 kusů tohoto modelu ročně. Podle některých analytiků by prodeje mohly stoupnout až na 30 000.



napsal Rednex 06.08.2007 17:13:55 || přečteno: 163x

Rednex @ 2007