Nechte si pravidelně zasílat novinky. Stačí vepsat Váš e-mail a potvrdit.

Citroën C5 Airscape

Citroën C5 Airscape

Citroën se na Frankfurtském autosalonu bude prezentovat konceptem nového kabrioletu. Vůz bude mít zcela novou konstrukci, která nastiňuje druhou generaci vozů C5.

Plně automatická střecha konceptu je vyrobena u uhlíkových vláken v kombinaci s prosklenými plochami. Interiéru vozu je tak zajištěna vysoká světlost i v zakrytém režimu.

Designéři při navrhování interiéru nešetřili luxusními materiály, jako jsou kůže a chrom. Vše je komfortní a pohodlné. Volant využívá, u Citroënu tolik oblíbenou, konstrukci s pevným středem.

Koncept je vybaven vznětovým šestiválcem o objmeu 2.7 litru, který v sobě skrývá sílu 208 koní při 4000 otáčkách. Již při 1900 otáčkách za minutu je k dispozici točivý moment 440 Nm. O řazení se stará šestistupňová automatická převodovka.
Cílem automobilky bylo vytvořit vůz, který nezaujme pouze vzhledem, ale i spotřebou a nízkými emisemi. Z tohoto důvodu ve voze najdeme systém UrbanHybrid, který při pomalé jízdě (6 km/h) vypne motor, pokud právě brzdíte. Ušetříte tak energii například při dojezdu na křižovatku. Poté, co přestanete brzdit, se motor ihned nastartuje.
O další úsporu paliva se stará systém, který získává elektrickou energii z brždění.

Zaujal vás nový C5? V případě, že ne, je zde ještě jeden důmyslný prvek. Nový systém kontroly trakce - SnowMotion. Vůz by se s jeho použitím měl na sněhu chovat podobně, jako běžný vůz s pohonem na všechny čtyři kola.

Obrázky:

Citroën C5 Airscape Citroën C5 Airscape
Citroën C5 Airscape Citroën C5 Airscape




napsal Rednex 23.08.2007 14:38:17 || přečteno: 148x

Rednex @ 2007