Nechte si pravidelně zasílat novinky. Stačí vepsat Váš e-mail a potvrdit.

Nový Trabant na obzoru? Možná.

Nový Trabant na obzoru? Možná.

Firma Herpa na letošním Frankfurtském autosalonu představuje novou verzi vozu Trabant. Zatím však pouze jako model a to v měřítku 1:10. Dočká se vůz sériové výroby? A pokud ano, jaká bude jeho konstrukce? Čtěte dál...

Firma Herpa si myslí, že poté, co byly oprášeny vozy jako Mini, Fiat 500 nebo VW Brouk, si stejnou výsadu zaslouží i Trabant - legendární vůz, který za komunismu brázdil silnice v NDR i ve střední Evropě.

Nová verze by se pravděpodobně opět vyráběla z plastu, tentokrát však určitě z materiálu mnohem recyklovatelnějšího, než je bakelit. Ve snaze zachovat nostalgii se vůz bude vyrábět v blankytně modré barvě.

Trabant, jak jej známe, byl lidovým vozidlem. To by se však mělo změnit. Jeho nástupce by se mohl prodávat za cenu okolo jeden a půl milionu. Vedle ceny se však ruku v ruce změní i pohonná jednotka. Nebude se jednat o dvojtakt. Herpa jedná s několika firmami a jako nejpravděpodobnější se jeví osazení vozu motorem BMW.
Pokud se model setká na autosalonu s příznivými ohlasy a skutečně se začne vyrábět, uvažuje se pro začátek o výrobě asi 5000 kusů. Jak to všechno dopadne ale zatím můžeme jen hádat.

Obrázky:

Nový Trabant na obzoru? Možná. Nový Trabant na obzoru? Možná.
Nový Trabant na obzoru? Možná. Nový Trabant na obzoru? Možná.
Nový Trabant na obzoru? Možná.




napsal Rednex 11.09.2007 18:30:22 || přečteno: 154x

Rednex @ 2007